Composteren

Composteren

Wilt u de enorme hoeveelheden afval van uw organisatie verminderen? Een composteermachine is de oplossing. Deze machine zet organisch afval, bijvoorbeeld etensresten en tuinafval, om in waardevolle compost. Dat is een bodemverbeteraar waardoor planten beter vocht op kunnen nemen. Zo dient uw compost weer als grondstof voor nieuwe producten.

Het is niet moeilijk. Composteermachines zijn er in diverse soorten en maten. Voor kleine of grote hoeveelheden organisch afval. Zo is er altijd een die bij uw organisatie past. De compost is handig in uw eigen tuin of die van uw medewerkers en relaties. Mocht u veel compost hebben, kunt u een boer of tuindervereniging er altijd blij mee maken.

U kunt het eventueel ook op laten halen als groenafval. De afvalstroom is dan al met zo’n negentig procent afgenomen. Er wordt zo minder CO2 uitgestoten bij de afvalverwerking. De compost wordt dan gebruikt om bijvoorbeeld de eigen composteer processen te versterken / versnellen. Zo draagt u bij aan een beter milieu. Bovendien is het goed voor uw portemonnee, minder afval betekent lagere kosten.

Klik hier voor meer informatie over onze composteermachines.