Composteermachines: Snel compost maken van organisch afval en composteerbare disposables

Composteermachine van TEN composting

Waarom een composteermachine? Iedere dag belanden kilo’s organisch afval, zoals etensresten, in de afvalbak. Binnen de gehele voedselketen ontstaat organisch afval. Van overtollige groente en fruit bij telers tot etensresten bij voedselverwerkers. Van overgebleven voeding in restaurants tot producten over de houdbaarheidsdatum in winkels. Al dat ogenschijnlijk nutteloze afval kan van onschatbare waarde zijn voor de groei van planten. Deze inhoud van de afvalbakken en SWILL containers kan namelijk snel omgezet worden in compost met een composteermachine!

Een composteermachine is dé oplossing voor organisch afval

Door etensresten en ander organisch afval te composteren, verkleint u de afvalstapel. Compost heeft namelijk een veel kleiner volume dan onverwerkt organisch afval. Het volume kan tot negentig procent afnemen. Er hoeft dan minder afval getransporteerd en verwerkt te worden. Dat is beter voor het milieu omdat transport en afvalverwerking CO2 uitstoot. Bovendien scheelt het in de portemonnee. Minder afval betekent minder kosten. Een composteermachine biedt één oplossing voor twee problemen: het zorgt voor afval- én CO2-reductie.

De voordelen van een composteermachine

  • Gebruik makkelijk en snel
  • Bespaar kosten voor afvalverwerking
  • Verminder de CO2-uitstoot
  • Draag bij aan de circulaire economie

Composteermachines

Hoe werkt een composteermachine?

In de natuur duurt het maanden voordat compost rijp is en gebruikt kan worden op het land. Dit proces kunt u versnellen door het gebruik van een composteermachine. In zo’n machine wordt natuurlijk afval door middel van een perfecte combinatie van microben en warmte binnen 24 uur omgezet in compost. Dit is een compleet natuurlijk en duurzaam proces.

Onze professionele composteermachines hebben een compact design waardoor ze relatief weinig ruimte in beslag nemen. U kunt de machine op elk gewenst moment vullen en met één druk weer legen. Er komen geen vervelende geurtjes vrij tijdens het composteren. Composteermachines zijn er in verschillende soorten en maten. Voor grote en kleine organisaties. De composteermachine is inzetbaar bij alle organisaties die te maken hebben met organisch afval.

Klik hier voor ons assortiment: composteermachines

Wat is compost?

Met de compost uit uw composteermachine kunt u bijvoorbeeld tuinders blij maken. Zij gebruiken het op het land. Compost is een bodemverbeteraar. Het zorgt ervoor dat de bodem vocht beter vasthoudt waardoor planten het makkelijker kunnen opnemen. Composteren is het afbreken van organisch afval door schimmels en bacteriën.

Meer informatie...

composteermachine
composteermachines van TEN composting

Duurzame disposables in de composteermachine

Steeds meer organisaties gaan over op duurzame producten zoals biologisch afbreekbare disposables in plaats van de plastic varianten. De papieren koffiebekers, bordjes van afbreekbaar plastic en kartonnen lepeltjes kunnen ook in de composteermachine. Disposables krijgen de titel composteerbaar als deze voldoen aan de Europese Composteringsnorm (EN-13432). Composteerbare disposables verkleinen de afvalstroom aanzienlijk. Bovendien worden de producten dan hergebruikt op het land.

Composteermachine voor organisch afval
Composteermachines voor al het afval van etensresten, gft en composteerbare disposables.

Bijdragen aan een circulaire economie?

De aanschaf van een composteermachine is een uitgelezen kans om bij te dragen aan de transitie naar een circulaire economie. De CO2-uitstoot moet naar beneden en daar kan zelf composteren aan bijdragen. Daarnaast vervangt compost deels de mest zoals nu wordt gebruikt. Minder mestproductie betekent minder gebruik van fossiele brandstoffen.

Bovendien zijn veel bedrijven en andere organisaties bewust bezig met afval, bijvoorbeeld door te kiezen voor recyclebare materialen. Het verkleinen van de afvalstromen wordt steeds belangrijker. Zero waste is de nieuwe norm. Met een composteermachine kunt u bijdragen aan de economie van de toekomst. Een win-winsituatie! Klik hier voor meer informatie.

 Composteermachines zijn een eenvoudige en efficiënte manier om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Composteermachines zijn een eenvoudige en efficiënte manier om bij te dragen aan een duurzamere wereld.
Benieuwd wat een composteermachine bij uw organisatie past?

Neem contact op!

Composteermachines voor bedrijven
TEN composting: Composteermachines voor bedrijven